Планиране на стоковия бюджет на търговията на дребно

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-05-05
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 13 стр.
Университет: УНСС
Специалност: Икономика на търговията
Предмет: Търговия на дребно
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (62KB)          Html format .Html (34KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

мърчандайзинг на хранителни вериги, планиране на мърчандайзинга, реклама, комуникация, продажба, търговия на дребно, клиенти, специфични стоки, търговец, стоков бюджет

Частично (кратко) резюме на темата

В условията на пазарно стопанство съществен фактор за успешно реализиране на фирмените цели е изграждането на ефективно работеща продажбена система, позволяваща достигането на продуктите до потребителите на възможно най-ниски цени. Но редица фактори, както вътрешни така и външни, предопределят нейния успех. Тенденциите в световната икономика – глобализацията, интеграцията, в частност на Европейския съюз, внасят нови аспекти във формирането и функционирането на организацията на продажбеното представяне, в изграждането на дистрибуционните канали, функциите на участниците в тях и пр.

Мърчандайзингът е процес в търговията по купуване, продаване и предлагане по най-добрия начин на стоките в обектите за търговия на дребно; процес на създаване и непрекъснато поддържане на най-атрактивен вид на продуктите в мястото на продажбата.

При управлението на мърчандайзът фокусът е върху планирането и контролирането на запасите, с които разполага търговецът на дребно. То се състои от създаване на целите и плановете за тяхното изпълнение. Тук се включва планиране в стойност и в бройки за мърчандайзинговия списък. Контролът на мърчандайза включва решения относно анализа и информацията, за които се събират и използват мърчандайзинговите данни, за да може да се определи изпълнени ли са или не поставените цели.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.76 сек