Анализ на комуникационната стратегия за развитие на българския пазар на фармацефтична компания "Merck Sharp & Dohme"

Вид: магистърски проект
Прибавен: 2007-10-10
Рейтинг:
4.5 1 2 3 4 5
(4 гласа)
Дължина: 85 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (55.5 лв) 49.95 лв (нова цена)
  (Спестявате 5.55 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (88KB)          Html format .Html (49KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

комуникационен микс, реклама, връзки с обществеността (PR), директни продажби, фармацевтична промишленост, маркетингова стратегия, дистрибуция, продуктова политика, ценова политика, фирмена интеграция, лекарства, фармацефтичен пазар.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Водещата теза на настоящата магистърска теза е, че фирмите на бъдещето ще са тези, които се фокусират върху клиента, гледат на света от неговата гледна точка и се стремят да го познават максимално, за да задоволят потребностите му. Тази цел предопределя и структурата на курсовата работа.

В първа глава е дефинирана маркетинговата стратегия и вътрешните и външни фактори, които трябва да се вземат под внимание при нейното разработване. Направен е теоретичен анализ на основните направление в комуникационната политика и стратегия на фирмата, като са разгледани накратко елементите на подобна комуникационна политика – реклама, промоция, връзки с обществеността или ПР, директни продажби, мърчандайзинг и продажбена политика, разработване на пласментна и дистрибуционна схема за продажбена политика.
Във втора глава е разгледана конкретна фирма от сферата на фармацевтичната индустрия, като последователно са разгледани правното съществуване и възникване на фирмата, направена е обща характеристика (конкуренти, доставчици, клиенти, организационна структура на управление и работа, пласментна, производствена и продуктова политика, както и комуникационната й политика). Анализирани са и основните моменти в изградената комуникационна политика по отношение на елементите на теоретичното им разглеждане в първа глава. Подчертани са основните тенденции за развитие на конкретната фирма, както и е направен кратък маркетингов анализ на обкръжаващата среда, основен за разработването на ефективна маркетингова и комуникационна стратегии и политики.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.5 сек