Анализ и решения по примера на маркетингово изследване потребителските панели на “Нестле” АД България

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-06-17
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 20 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (71KB)          Html format .Html (40KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

маркетингово изследване; потребителски панели; Нестле АД – начало на компанията, основни конкуренти; потребителско поведение; демографски и социални промени; здравословен начин на живот

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Промяната е константа в историята на маркетинга. Тя е единственото сигурно нещо, а всичко останало се променя – потребителите остаряват, развиват нови вкусове, придобиват нови ценности, печелят различни суми и поставят приоритет върху нови нужди.

Клиентът е в основата на маркетинговата концепция на Нестле и компанията се стреми да изучава непрекъснато променящите се изисквания на потребителите, поради промени в модата, ценностите, начина на живот или разполагаемия доход. Изучаването на потребителите и какво ги подтиква към определени действия е от изключителна важност, тъй като те се свързват с марките и продуктите на компанията. В основата на успешния маркетинг и комуникации не стои нищо друго освен познанието на човешката природа – какви изводи правят потребителите, какви инстинкти доминират над действията, въпреки че думите често маскират истинските мотиви.

За да може да предлага на пазара продукти, които действително са желани от потребителите и задоволяват определени техни нужди Нестле развива своя система за “изучаване на потребителите” (consumer insight), чрез която се събира информация за тенденциите в потребителското поведение, повлияни от демографски и социални фактори, начин на живот, навици за потребление.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.49 сек