Изследване на потребителското поведение в търговски обект "Ramstore – Дървеница".

Вид: курсова работа
Прибавен: 2004-06-27
Рейтинг:
3.875 1 2 3 4 5
(8 гласа)
Дължина: 13 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство.
Специалност: Икономика на търговията.
Цена:
 (29 лв) 27.55 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.45 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (44KB)          Html format .Html (28KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

обща характеристика на търговския обект, методи на изследването (полуструктурирано интервю, анкета, наблюдение), оценка на динамика на потребителския поток, оценка на интериора и екстериора, равнище на търговското облужване, мотиви за покупка, влияние на цената, изводи и препоръки за развитието на бизнеса.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Проведеното проучване върху мотивацията на потребителите в търговски обект ”Ramstore” , намиращ се в квартал Дървеница в София. В проучването са използвани класическите методи на изследване, преди всичко чрез дискриптивния метод на допитване – полуструктурирано интервю, метода на наблюдението и анкета. Проучването е проведено в реални условия на търговския бизнес. Изследваните единици, от които е формирана проста случайна извадка, са подбрани чрез подхода ”лотариен подбор” и са разделени на три възрастови групи – до 30 години, от 30 до 50 години и над 50 години. Наблюдението е извършено в различни часове на деня, за да се отчете различната натовареност на потребителския поток.

Магазин ”Ramstore” e отворен през месец септември 2002 и е част от международна веригата. В България има два магазина като стоковия капацитет и броя на персонала във всеки от тях е различен. Този в Дървеница е специализиран за продажба на хранителни стоки и стоки от първа необходимост

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.43 сек