Икономика на третата вълна (по Ал. Тофлър). Очертания на разумния икономически растеж

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-05-23
Рейтинг:
4 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 12 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (49KB)          Html format .Html (37KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

икономика на Третата вълна, Алвин Тофлър, разумен икономически растеж, собственост, левичарска мания, , , демасовизирана“ икономика, криза на преструктуриране, , , просумация”

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Тофлър разглежда кризисните явления в икономиката от втората половина на века като качествено преструктуриране на обществото, на цивилизацията като цяло. Преструктуриране, което излиза от тясното икономическите рамки, засяга глобалните ценности и в този смисъл може да се говори вече не за икономическа криза, а за криза на цивилизацията.

Ако Първата вълна (революционна промяна в живота на хората) е донесло земеделието, Втората вълна – масовото индустриално общество, то измеренията на Третата вълна надхвърлят възможностите на лаконичното описание. Самият Тофлър е затруднен в опита си да формулира тази промяна и прибягва до изброяване на редица съвременни явления, оказали голямо влияние върху промените: компютрите и информационните технологии, новите енергии и биологичната революция, новият геополитически баланс и експоненциалното ускоряване на промените, стремежът към децентрализация на властта успоредно с огромна концентрация на ресурси – финансови, кадрови, технологични.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.69 сек