Взаимоотношения между продажби, разходи и цени в търговската фирма по примера на „Унипак” АД

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2008-11-04
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 63 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (55.5 лв) 49.95 лв (нова цена)
  (Спестявате 5.55 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (183KB)          Html format .Html (54KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

същност на продажбите, парични разходи, показатели за измерване на разходите, критични точки на печалбата, продуктова структура, контрагенти, конкуренти, рентабилност, критична точка на продажбите, приходи от продажби, стокови наличности, норма на изработка, финансов анализ

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В условията на развиваща се пазарна икономика у нас все по-голямо значение придобиват проблемите, свързани с оцеляването и просперитета на търговската фирма.

От тази гледна точка всяка търговска фирма трябва да държи сметка за своята ефективност и конкурентоспособност, чрез цялостно анализиране на своята дейност. Анализът на приходите, разходите и като основа на това формирането на адекватна ценова политика, заемат централно място в системата на комплексния анализ на стопанската дейност на търговските обекти.

Това се обяснява с обстоятелството, че основно разходите за обръщение представляват основополагащ фактор, определящ цената на търговската услуга, степента на използване на вътрешния потенциал на фирмата и от друга страна те оказват непосредствено влияние върху крайния резултат от търговската дейност.

Приходите и разходите имат различна природа на поява, функциониране и съществуване. От тук произтича и необходимостта от подробно изучаване на съдържанието, размера, равнището, динамиката и структурата на приходите и разходите от и за стоково обръщение, както и влиянието на основните фактори, които ги обуславят.

Чрез математико - икономическите и статистическите методи на анализа се разкриват количествените и качествените измерения на съществуващите връзки и зависимости, посочват се резервите и се формира стратегията на фирмата за мобилизирането и максималното използване на тези изведени резерви.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек