Обща индустриална политика на ЕС

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-12-19
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 18 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Специалност: Икономика на отбраната и сигурността
Предмет: Европейска интеграция
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (119KB)          Html format .Html (22KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

Европейски съюз, индустриална политика, европейска интеграция, структурна политика, конкурентноспособност, страни – членки на ЕС, интегриране на отрасли в икономиката, регулаторна рамка, адаптиране на фирмената структура

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Подкрепата за индустрията е отговорност, споделяна между ЕС и страните - членки. В момента индустрията на ЕС е изправена пред много предизвикателства и възможности.

Бързото навлизане на нови технологии и продукти, съчетано с нарастващата глобализация и интернационализация на световната икономика поставя политическите и индустриални фактори пред предизвикателството да се изправят срещу международната конкуренция и да запазят Европа като добро място за инвестиции и производство.

За да се осигури конкурентоспособността на индустрията на ЕС, ключовите фактори са приспособимост, структурни промени, производителност и иновации.

Политиката на ЕС съчетава хоризонтален подход, целящ създаването на стимулираща рамка и регулаторни условия в различни области, със секторен подход, в който се взимат предвид индивидуалните характеристики на всеки сектор.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек