Методите на индексация на доходите на населението в условията на инфлация

Вид: казус
Прибавен: 2009-01-06
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 12 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Специалност: Счетоводство и контрол
Предмет: Макроикономика
Цена:
15 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (34KB)          Html format .Html (17KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

индексиране на доходите, регулиране на доходите при инфлация, индексиране на работните заплати, пенсиите и социалните помощи, политика на доходите

Частично (кратко) резюме на темата

Индексирането е основен пряк начин за регулиране и защита на доходите на населението при инфлация. То осигурява частичното или пълното им периодично обвързване с темпа на инфлацията, използва се като важно средство за омекотяване на отрицателното инфлационно въздействие върху паричните доходи.

Проблемът с индексирането на доходите е сложен за разрешаване. Въпреки дългогодишния богат опит на други страни в това отношение решаването му изисква да бъде съобразен с икономическото положение в страната с оглед да бъде избран най-обоснования вариант за прилагането му.

Индексацията като инструмент на политиката на доходите се прилага до въвеждането на валутния съвет. В условията на висока инфлация тя има основно значение за компенсиране на доходите на населението, но в условията на инфлационни шокове този механизъм не действа и води до непълна компенсация. Практиката през 1994, 1996 и началото на 1997 г. недвусмислено потвърждават този извод.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.46 сек