Планиране на местното икономическо развитие на Община Вълчи дол в периода 2007 – 2013 година. Инвестиционен профил на Община Вълчи дол

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-03-05
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 11 стр.
Университет: Висше училище Международен колеж - Албена
Специалност: Маркетинг и мениджмънт
Цена:
 (29 лв) 27.55 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.45 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (928KB)          Html format .Html (25KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

Община Вълчи дол - икономическо развитие, география, територия, климат, организационна структура, стратегически цели, общинска администрация

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Селските райони в България са пресечна точка на множество проблеми, които ограничават човешкото развитие в страната - бедност, отпадане от образование, нисък достъп до здравеопазване, етническа разделеност, ограничени възможности за развитие на бизнес.

Община Вълчи дол има богати природно - климатични дадености, чиста околна среда и запазени традиции в отрасъл „Селско стопанство”, но по-голямата част от собствениците на земя използват нерационално този ресурс за осигуряване на приходи в своя полза.

Община Вълчи дол е разположена в област с административен център Варна, в Североизточна България. На север граничи с общините Тервел и Добрич, на изток с Община Аксаково и Община Суворово, на юг с Община Ветрино, а на запад с община Нови пазар.

Климатът на общината е с ясно изразен умерено - континентален характер. Основните фактори, обуславящи този тип климат са орографията на територията и възможността за безпрепятствено нахлуване на северозападни, северни и североизточни въздушни маси.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек