Продажби в търговията на едро и дребно

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-02-03
Рейтинг:
4 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 13 стр.
Специалност: Икономика
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (49KB)          Html format .Html (19KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

търговия на едро и дребно, анализ на продажбите на стоки, търговска дейност, покупко – продажба на стоки, пазарни цени, реализиране на пазара, индексен метод, парични доходи на населението

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Търговията на дребно в исторически план е първата форма на търговска дейност. Най-напред тя възниква под формата на амбулантна търговия, която осигурява само изхранването на семейството. Постепенно се съсредоточава на определени места, изграждат се търговски обекти, за да се достигне до днешните супер - и хипермаркети.

Търговията на дребно е организирана дейност по покупко-продажбата на стоки и услуги, извършвана с цел получаване на печалба и задоволяване на потребностите на отделни домакинства и на населението като цяло. От това общо правило има и изключения, а именно като крайни клиенти в търговията на дребно могат да бъдат организации и други стопански субекти, които закупуват потребителски стоки за колективно потребление.

Относителният дял на тези клиенти обаче е незначителен. Те обхващат около 5-10% от общия обем от продажбите на дребно.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.67 сек