Последствия от Валутния борд в България

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-09-28
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 24 стр.
Университет: С. А. Д. А. Ценов Свищов
Специалност: Икономика
Предмет: Икономика
Цена:
 (39 лв) 37.05 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.95 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (35KB)          Html format .Html (14KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

валутен борд, международен валутен фонд (МВФ), брутен вътрешен продукт (БВП), икономика на България, инфлация, безработица

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Международният валутен фонд (МВФ) има статут на специализирана организация към ООН. Създаден е през юли 1944 в град Бретън Уудс, САЩ, на Международна конференция с участието на 45 държави за следвоенна организация на международните финансови отношения. МВФ се формира чрез вноски от всяка държава членка. Размерът на вноската се определя според формула, която изразява дела на страната в международните плащания, както и нейния брутен вътрешен продукт (БВП). Общата сума на вноските и относителният дял на всяка страна се преразглеждат периодично. Размерът на вноските влияе на кредитния ресурс, до който има достъп държавата-членка и на гласовете, с който тя участва във вземането на решения. В МВФ членуват 185 държави. Седалището на МВФ е във Вашингтон.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек