Общуването: несловесното общуване

Вид: курсова работа
Прибавен: 2011-02-16
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 12 стр.
Университет: Нов български университет
Специалност: Икономика
Предмет: Бизнес комуникации и делови преговори
Цена:
 (32 лв) 30.40 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.60 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (89KB)          Html format .Html (46KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

несловесно общуване, средства, участници, комуникация, смущения, деформации, цветове, процес на общуване, обкръжение, пространство, пространствени норми

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Общуването е процес, чрез който се осъществява обмен на информация между съответния брой лица. Общуването, като процес, е важен фактор при сигнализация на каквато и да е проблематика, която интересува човека за решаването на съответните събития в неговия живот, т.е. чрез общуването ние подаваме сигнали един на друг, за това какво се случва в нашия живот, относно животът ни в личен план и относно социалното ни поведение и т.н. Благодарение на този процес ние изказваме чувствата, емоциите, които са част от нашето ежедневие и заложени вътре в нас.

В науката това понятие се възприема в по-тесен смисъл и се употребява, когато се обяснява фактът, че живите същества стоят в тясна връзка помежду си, че имат възможността да се разбират, че са в състояние да изразяват вътрешни процеси или състояния, да съобщават на себеподобните положението на различни неща или да предизвикат някого към определено поведение.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.46 сек