Същност и специфика на преговорите

Вид: курсова работа
Прибавен: 2011-02-01
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 15 стр.
Университет: Нов български университет
Специалност: Икономика
Предмет: Бизнес комуникации и делови преговори
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (91KB)          Html format .Html (49KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

бизнес – преговори, разговори, подготовка, стратегии, цели, действия, етапи, комуникация, междукултурно общуване, интердисциплинарен характер, хипотези, прогнози, техники

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Всяка дейност се осъществява в името на постигане на определени цели, при използване на определениресурси, при отчитане на определени условия и при спазване на определени правила. Това напълно е меродавно, валидно и за бизнес-преговорите. Провеж¬дането им без спазването на основни правила, на безспорни принципи и на конкретни правила и изисквания е немислимо. Неспазването на ограничен брой основни правила и голямо разнообразие от конкретни правила и изисквания компроментира и срива, проваля бизнес-преговорите. Следователно, познаването и спазването на тези правила е изискване с императивен характер. Те са задължителни за всеки преуспял или за всеки стремящ се към проспериране бизнесмен.

Деловите разговори и преговори са не само най-честата и предпочитана форма на комуникация в бизнеса, но са и основно занимание във всекидневната дейност на хората, които търсят, приемат и предават информация. Разговорите и преговорите се практикуват в бизнеса между различни фирми, между техни представители - мениджъри, експерти, консултанти, както и в самата компания - по въпроси и проблеми, които се решават между различни дирекции, отдели, с клиенти, търговци и дистрибутори и др.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек