Връзки с общестеността. (Public Relations)

Вид: курсова работа
Прибавен: 2004-07-04
Рейтинг:
3.2 1 2 3 4 5
(20 гласа)
Дължина: 17 стр.
Предмет: Бизнес комуникации.
Цена:
17 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (45KB)          Html format .Html (33KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

история на public relations (развитие в САЩ), професионални лидери (Айви Ли, Едуард Бернайс), същност, схващания и функции на PR, формула на проф. Джон Марстън R-A-C-E (Research - Action and Planing - Communication - Evaluation), основни техники и тактики - нюзинформации и публикации, медияпапки, подготовка на речи, разлика м/у PR и реклама.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Пъблик рилейшънс е дискусионна категория по много причини, но най-вече поради своя интердисциплинарен характер. Връзките с обществеността са сравнително нова професия и практика за нашата страна. Теоретиците в тази област също са много малко. През последните десетина години беше въведено обучение по тази специалност в няколко университета у нас. Има вече и средни училища, в които учениците по някои специалности се занимават и с въпросите на връзките с обществеността.

Във всички сфери на нашия живот се създават отдели и служби за връзки с обществеността, назначават се хора, които трябва да се занимават с тази дейност. В политиката, икономиката, културния живот, в света на спорта масово навлязоха специалисти от други области, които в практиката учат най-същественото за връзките с обществеността. Не е тайна фактът, че разбирането за същността и функциите на тази професия, за нейния обхват и възможности за влияние в обществото са доста ограничени или съвсем неправилни.

Тепърва се натрупва практически опит, който ще постави основите на българските традиции в областта на връзките с обществеността.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек