Стандартизации на НАТО

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-04-23
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(21 гласа)
Дължина: 26 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Специалност: Икономика на отбраната и сигурността
Предмет: Икономика на военните съюзи
Цена:
 (87 лв) 69.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 17.40 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (144KB)          Html format .Html (48KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

подходи в стандартизацията, политика на НАТО, разработване на стандартизационни документи, съюзни публикации, национална сигурност, стандартизационни споразумения, видове въоръжени сили, отбранителни функции, административен апарат

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Стандартизация е инструмент на НАТО за повишаване на оперативната съвместимост между държавите-членки на НАТО и НАТО органи. Целта е укрепване на отбранителните способности на Алианса.

Държавите-членки на НАТО ще се развият, ратифицират и приложат стандартни споразумения (STANAGs) за постигане и поддържане на съвместимост, взаимозаменяемост и общи на концепции, доктрини, процеси и намерения. Тези споразумения ще бъдат обявени от подходящи споразумения за стандартизация (STANAGs) и съюзническите публикации (APS). Държавите-членки на НАТО, която ратифицира тези споразумения, ще ги прилага възможно най-скоро, в съгласие с операционни изисквания.

Северноатлантическия съвет одобрява политиката на НАТО по стандартизация и нейния изпълнителен орган на Комитета на НАТО по стандартизация.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.45 сек