Съвременни тенденции в трансформацията на въоръжените сили

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-06-16
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 11 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Предмет: Организация и управление на въоръжените сили
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (60KB)          Html format .Html (20KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

въоръжени сили (ВС), трансформация на ВС, функционална структура на ВС, структури на Българската армия, военновъздушни сили, военноморски сили, сухопътни войски, национална сигурност, световен мир, въздушно пространство

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Трансформацията на Българската армия е повече от провеждане на реформа или придобиване на нови оръжейни системи. Тя включва: ускорена технологична модернизация, доктриална реформа, реорганизация на структурите на силите. Трансформацията, която България провежда в системата на отбраната, протича едновременно с трансформацията в НАТО.

Основните насоки в процеса на трансформация са изграждането и развитието на способности, необходими да отговорят на реалностите и предизвикателствата на 21 век, особено способностите за оперативна съвместимост, развръщане, поддръжка и осигуряване. Основна цел при развитието на тези способности е изграждането на ефективни многофункционални, модулни войскови единици, способни да реагират своевременно и ефективно на съвременните предизвикателства, да гарантират суверинитета, сигурността и независимостта на страната и защитата на териториалната й цялост, което е и основна цел на отбраната.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек