Планиране и провеждане на операции / учения. (Темата включва презентация от 12 страници)

Вид: курсова работа
Прибавен: 2006-06-12
Рейтинг:
4.7308 1 2 3 4 5
(26 гласа)
Дължина: 31 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Специалност: Икономика на отбраната и сигурността
Предмет: Отбранителна политика и планиране
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (88KB)          Html format .Html (50KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

основи на операциите, основни видове операции по поддържане на мира (ОПМ), задачи и принципи, планиране, условия за участие на НАТО в ОПМ, условия за прекратяване на операцията и отговорности на политическите органи, историческа справка за участието на БА в ОПМ, участие на БА в операцията в Ирак "Стабилизиране и възстановяване", общи изводи от участието в мисията и забележки по отношение на процеса на планиране.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Темата на нашата курсова работа е Планиране и провеждане на операции/ учения. Като обект на проекта се обособява българската армия. Предметът е свързан с планирането и провеждането на операции. В разработката ние си поставяме следните задачи да разгледаме различните видове операции и харктеристиките им, организациите, които спомагат за планирането на операциите, основните задачи, които трябва да реши българската армия с участието си, изискванията на НАТО, принципите за провеждане на операции по поддържане на мира, условията за участие на НАТО в операции по поддържане на мира, условията за прекратяване на операцията, отговорностите на ръководните органи в НАТО, предпоставките за провеждане на ОПМ, както и самото им планиране, кратка характеристика на отделните видове операции по подържане на мира, задачите изпълнявани в операциите по поддържане на мира, задачите на българската армия по време на тези операции,

В емпиричната част прилагаме едно проучване проведено от експерти за участието на българската армия в операции по поддържане на мира, което ще представим под формата на таблици и слайдове.Тези таблици ще добавим като приложение накрая.

Целта ни е да разкрием дали на практика се прилагат и изпълняват всички предварително зададени действия и задачи за благоприятния край на операцията.

Най- голямо внимание обръщаме на операциите по поддържане на мира. Операцията в Ирак е ярък пример за такава, въпреки,че тя не може да се причисли към точно определен вид, защото е рядка комбинация от няколко вида операции.

Проблемът, който си поставяме е да разясним основните предпоставки за провеждане на операции по поддържане на мира, задачите ,които трябва да се изпълнят и да видим дали те се прилагат при провеждане на операцията в Ирак.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.42 сек