Какво е значението на модела на съвършената конкуренция? Тя съществува ли?”

Вид: курсова работа
Прибавен: 2012-04-16
Рейтинг:
1 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 14 стр.
Университет: Великотърновски университет
Специалност: Икономика на туризма
Предмет: Микроикономика
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (83KB)          Html format .Html (56KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

съвършена конкуренция, пазар, стоки, пазарна цена, максимизиране на печалбата, крива на търсене, крива на предлагане, пределен приход, купувачи, продавачи, бариери, разходи, променливи, постоянни

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Целта на всяка една фирма е да привлече вниманието на потребителите с конкурентно способна стока, на приемлива цена, със задоволяващо качество, вид и асортимент според необходимостта, желанията, потребностите и предпочитанията на клиента.

Конкуренцията е най-важният фактор на маркетинговата среда и затова фирмите трябва да заемат определено място на пазара по отношение на своите конкуренти. За да бъде една фирма конкурентоспособна на пазара и пред останалите тя трябва да има добре изградена маркетингова стратегия, трябва да проучи конкурентите си и техните силни и слаби страни.

Най-близките конкуренти са онези, които се стремят да удовлетворят, същите потребност и предлагат сходни оферти. Всяка фирма трябва да умее да идентифицира конкурентите си, да прави пазарен анализ, да отгатва стратегиите на конкурента за да открие неговите силни и слаби страни.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек