Услугата като вид стока

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-12-03
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 15 стр.
Университет: Тракийски университет
Специалност: Предприемачество и иновации
Предмет: Микроикономика
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (57KB)          Html format .Html (52KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

стока, продукт, потребности, услуги, потребителска полезност, икономически блага, маркетинг на услуги, производство и продажба, производство и консумация

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

За някои хора услугите означават обслужване или персонални услуги, подобни на прислуга, личен шофьор или почистване и пране. Днес такова разбиране е напълно погрешно. Съществуват такива професионални услуги като здравеопазване, право, образование, архитектура, и т. н. Съществуват високо интензивни по отношение на капитала услуги, такива като автотранспорт, болници и др. Съществуват масови услуги, такива като търговията на едро и търговията на дребно. Само една малка част от услугите (под 1%) се отнасяткъм персоналните услуги.

Досега в икономическата литература можеха да се намерят различни определения за услуга; по-долу са показани някои от най-типичните. Съпоставянето им с икономическите блага, които днес се считат за услуги, дава интересен материал за размишление.

Услугите понякога назовават действие, не създаване на самостоятелен продукт, материален обект или материална ценност. Това не е вярно в случай, че услугата се състои в шиене на дрехи или изработка на обувки от материал, предоставени от клиента.

Доста често може да се срещне определение на услугата, като полезно действие, дело, постъпка или действие като цяло. Очевидно това определение е твърде общо.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.46 сек