Работната заплата.

Вид: курсова работа
Прибавен: 2006-10-23
Рейтинг:
3.8667 1 2 3 4 5
(15 гласа)
Дължина: 29 стр.
Цена:
20 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (44KB)          Html format .Html (25KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

работна заплата - номинална, реална; основно трудово възнаграждение, допълнително; Кодекс на труда; минимална работна заплата, производителност на труда, тенденции в изменението на работната заплата в частния и обществения сектор в България, "Нова стратегия в социалната политика по доходите", сравнения с други държави от ЕС.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Работната заплата представлява един от основните източници за доходи на българите. Според изискванията на Националния статистически институт над 50% от дохода на домакинствата идва от работната заплата. Това показва, че работната заплата сама по себе си не е точен измерител за цялостнотото равнище на текущите приходи, но все пак тя е един достатъчен убедителен показател, който ни дава сравнително надеждни данни за изследване.
Паричното трудово възнаграждение или заработка, определени между работодателя и синдикалната организация за отрасла, в съответствие с националното законодателство (с нормативния акт на Правителството) в силата на писмен или устен договор за наемане на работник или служител, работодателя предоставя за положеният труд или трудът, който трябва да бъде положен, или за услугите, които са оказани, или трябва да бъдат реализирани в един бъдещ момент се нарича РАБОТНА ЗАПЛАТА. В редки случаи когато е предвидено с акт на Правителството, колективен договор или само в трудовия договор допълнително възнаграждение или част от него могат да се изплащат в натура.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.49 сек