Организация на труда и работната заплата в България. Трудови правоотношения и трудови договори.

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-01-26
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 8 стр.
Специалност: Икономика
Цена:
 (29 лв) 27.55 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.45 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (41KB)          Html format .Html (16KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

работна заплата, организация на труда в България, социален статус на професията, трудови правоотношения, трудови ресурси, социална политика в областта на доходите

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Трудът е уникален фактор на производството. При него има съвпадение между носителя на фактора и неговия собственик. Поради това предлагането на факторната услуга труд изисква физическо присъствие на собственика на този фактор.

По тази причина при разпределянето на труда в националната икономика, непаричните стимули имат много по-голямо значение, отколкото паричните стимули от вида: степен на удовлетворение; екипът, в който се работи; населеното място; социален статус на професията.

Производителността на труда е основен фактор, определящ конкретното равнище на работна заплата и различията между отделните страни. Ако се приеме за дадено общото предлагане на труд то величината на работната заплата ще зависи изцяло то търсенето.

Високата производителност на труда повишава търсенето на труд и оттам равнището на работна заплата.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.48 сек