Трудовият пазар в България – зареждане, развитие, прогнози за бъдещото състояние

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-03-19
Рейтинг:
4 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 8 стр.
Цена:
15 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (36KB)          Html format .Html (22KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

трудов пазар, растеж, икономика, работници, работна заплата, инфлация, заетост, безработица, производителност, предприятия

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Независимо от ниската степен на развитие на трудовия пазар и модифициращото въздействие на регулиращия механизъм, съществуват определени връзки и съотношения между динамиката на работната заплата, инфлацията, заетостта, безработицата и производителността.

При анализа и количественото оценяване на взаимодействието между работната заплата и инфлацията в условията на България е подходящо да се приема, че заплатите са резултата на договаряне в зависимост от очакваната инфлация, а цените се формират на основата на разходите.

Минималната работна заплата като база за формирането на заплатите в бюджетната сфера и някои социални плащания оказва определено внимание върху динамиката на средната работна заплата. Чрез нейното задържане или увеличаване се осъществява известно регулиране на средната заплата и социалните плащания. Следователно тя следва да оказва положително влияние върху общата динамика на заплатите.

Състоянието и развитието на пазара на труд се определя преди всичко от характера и динамиката на осъществяващият се преход към пазарна икономика и свързаната с него икономическа реформа.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек