Имидж на търговска марка – branding.

Вид: курсова работа
Прибавен: 2005-04-03
Рейтинг:
3.6 1 2 3 4 5
(10 гласа)
Дължина: 52 стр.
Цена:
18 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (68KB)          Html format .Html (44KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

определение за търговска марка, развитие на брендинга през вековете, съвременни бизнес модели и търговски марки, брендингът и връзката му с маркетинга, активи и сфери на влияние на бренда, позициониране, индентичност на търговската марка, име, лого, познавателни измерения на търговската марка, изменение на продажбите, разходите, печалбата и рентабилността по влияние на търговската марка - практически анализ.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В днешно време хората вярват повече на големите компании, утвърдили своето име на пазара, отколкото на Правителството, Парламента, полицията или правната система. Това е изводът от проведено изследване през 1998 год. от Henly Centre и публикувано във в-к Съндей Таймс. Това изследване подчертава важността на връзката между консуматора и големите компании и показва, че сега тя е по-силна, отколкото със социалните структури. Това е доказателство за силата на културата на консуматора и либералната икономика на свободния пазар. Три тенденции подкрепят това виждане:

1 Индивидуализъм: обществата с развита пазарна икономика познават фрагментацията на нашата лична и социална идентичност и това насърчава развитието на личността чрез потреблението на материални стоки и услуги: “Ти си това, което купуваш”.

2 Глобализация: индивидуалните консуматори са малка част от големия свят. Те се нуждаят от бърз и удобен начин за ориентация в този свят.

3 Увеличено търсене на символичен опит. Консуматорите купуват по-скоро опит, отколкото стоки, чието съдържание е неосезаемо и символично.

Комбинацията от тези три тенденции доведе до изместването на ориентирания към производителя и продажбите маркетинг, от бизнес модели, които са ориентирани и ръководени от клиента. Това означава, че разбирането на това кое мотивира и задоволява клиента, е ключът към успешните модерни бизнес практики. Търговската марка играе ролята на логическа първична връзка и метод на комуникация между производителя и потребителя. За мениджърите на търговски марки това означава отдаване на първостепенно значение на моделирането на идентичността на търговската марка заедно с формата на човешки взаимоотношения, защото клиентите вече имат умения и опит с връзките с другите хора.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.49 сек