Откриване на възможности за разработване на нови продукти и тестване на нови концепции

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-03-19
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 23 стр.
Университет: Икономически университет – Варна
Специалност: Маркетинг
Предмет: Маркетинг
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (129KB)          Html format .Html (32KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

разработване на нови продукти, създаване, вино, предлагане на вино, опаковка, разфасовка, марка, цена, продуктова категория, продуктова група, фокусна група, респонденти

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Продуктовата група на виното включва опаковка, разфасовка, марка, цена и други.

Опаковката може да бъде потребителска-тази, в която продукта се предлага на крайния потребител, и транспортна опаковка-тази, в която продуктите се опаковат и транспортират. В съвременните условия на непрекъсната модернизация на търговията значението на опаковането като маркетингов инструмент все повече нараства. Повишават се изискванията на потребителите към външният вид, удобството, сигурността и екологичността на опаковката. Добрите опаковки създават удобство и комфорт на потребителя и промоционална ценност за производителя. Най-кратко основните функции на опаковката са: защита, икономия, удобство и промоция.

Разработването на опаковката изисква решения за нейните атрибути-материал, размер, форма, цвят, текст и марков знак. Материалът на опаковките за вино е стъкло, пластмаса и дъбови бъчви. В повечето случаи формата на опаковката е бутилка с класически дизайн. Редки са случаите, в които има модифицирана бутилка.

Цветът на бутилката зависи от цвета на виното. За белите вина най-често се използват прозрачни бутилки. За червените вина цветът на бутилката трябва да е тъмен, за да предпазва от проникването на слънчева светлина.

Текстът на опаковката съдържа информация за търговската марка, производителя, процентното алкохолно съдържание, година на производство, селекция, регион, сертификат, начин на консумиране.
Разфасовката най-често е 330 мл., 750 мл., 1 литър, 2 литра и повече.

Марката като елемент на продуктовата група е сложен символ, съдържащ няколко равнища на значение: свойства, ползи, ценности, персонификация и е различна за различните видове вина.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.4 сек