Маркетингово проучване на верига сладкарници Неделя

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-05-10
Рейтинг:
4.5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 14 стр.
Университет: Стопанска академия „Д. А. Ценов” – Свищов
Специалност: Счетоводство и контрол
Предмет: Маркетинг
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (76KB)          Html format .Html (40KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

верига сладкарници неделя, продукти, анализ на конкуренцията, клиенти, целеви пазар, анализ на доставчиците, анализ на посредниците, анализ на бранша, сладкарски изделия, swot анализ, продуктова иновация, реклама

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Историята на най-голямата верига сладкарници в страната започва на 01.04.1993 г. с отварянето на малка сладкарничка на площад “Баба Неделя” в София. Кръстена е НЕДЕЛЯ, заради мястото на което се намира. Собственици са Радослава и Георги Минчеви. В нея са работили само 3-ма души, а собствениците – сем. Минчеви сами посрещали първите си клиенти.

Сега, “Неделя” е верига с 20 сладкарски салони в столицата и страната. В нея работят повече от 450 човека. Тортите се приготвят в модерно оборудвана и отговаряща на всички международни стандарти работилница. Всяка година асортиментът се разширява и се създават нови вкусове, които да задоволят и най-изисканите клиенти. В "Неделя" разнообразието е между 45 различни рецептури и над 300 вида оформяне на торти. В сладкарниците се предлагат торти собствено производство, два вида закуски, кафе, безалкохолни и алкохолни напитки.

Независимо от изминалите години, две направления са основни във философията на компанията и се спазват стриктно от самото й начало:
Ръчното изработване на торти по традиционни домашни рецепти, съчетано със съвременните технологични методи в производството.
Предлагане на сладкарските произведения в приятно обзаведени и комфортни сладкарници с гарантирано добро обслужване.

Тези принципи помагат на “Неделя” да се утвърди като синоним на вкусни торти, чисти и приятни заведения, и качествено обслужване и да развие успешен бизнес в невинаги благоприятната икономическа обстановка на страната.

По време на кризата през 1996 – 1997 г. и масовите фалити, сладкарска къща “НЕДЕЛЯ” се насочва към създаване на собствена верига с утвърдено име и развива франчайзингов принцип (отдаване на търговските права на марката НЕДЕЛЯ) на разрастване.

Първата франчайз сладкарница на веригата “НЕДЕЛЯ” отваря врати през 1999 година.

До този момент 16 от общо 20 сладкарници работят на принципа на франчайзинга. Това доказва жизнеспособността на българския предприемачески дух и силата на марката “Неделя”. За изминалите 14 години Сладкарска къща "Неделя" се утвърждава като най-големият производител на торти в България, запазвайки автентичният вкус и качество на своите торти.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек