Възможности за въвеждане на маркетинговия подход и управление на маркетинга в конкретна българска фирма

Вид: казус
Прибавен: 2008-11-19
Рейтинг:
3 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 7 стр.
Предмет: Управление на маркетинга
Цена:
 (29 лв) 27.55 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.45 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (38KB)          Html format .Html (14KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

маркетингов подход, управление на маркетинга, маркетингови изследвания и оценки, анкетна карта, хотелиерство, външна и вътрешна среда, рекламна кампания

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Фирма „Дани” е създадена през 2003 година с предмет на дейност – хотелиерство. Хотелът на фирмата се намира в с.Равногор. Той е малък семеен хотел и има за цел да обслужва клиенти, които идват предимно на семейни начала в почивните дни за релакс. За малкия период, през който хотелът функционира, може да се каже, че той има добра стратегия на развитие.

Първоначално възможностите за добра рекламна дейност не бяха използвани, поради ограничените финансови средства. Въпреки това се наблегна на доброто качество на услугите. Именно това доведе до увеличаване на броя на клиентите. През последната година може да се каже, че желаещите да бъдат в хотела са много повече от възможности. Това повиши конкуренцията в региона. Появиха се още 2 семейни хотела. Това налага да направим задълбочен SWOT анализ на нашата дейност и да направим необходимото за задържане на клиентите и за тяхното по-добро обслужване.

Целта на използване на SWOT анализ е колкото е възможно по-добре да се съчетаят силните и слабите страни на организацията и външните възможности и заплахи. Той помага да се получи полезна информация за ситуацията и промените както във външната, така и във вътрешната среда. Това е основание за вземане на бързи стратегически решения.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек