Франчайзингът като политика по трансфер на знания, фирмена практика и форма на търговско посредничество

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-09-28
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 14 стр.
Цена:
 (33 лв) 31.35 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.65 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (51KB)          Html format .Html (20KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

характеристики на франчайзинга – икономически предимства, браншови организации, договор за франчайзинг, Асоциация по франчайзинг, франчизант, франчизьор,

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Франчайзингът е една от най-новите и съвременни форми на търговско дистрибуторство. Той се появява първоначално в САЩ, а след Втората световна война – и в Европа, където претърпява известни изменения.

Франчайзингът е обявен официално за най-успешната бизнес концепция на всички времена от 35-та Годишна среща на Международната франчайзингова асоциация, проведена през 1995 г. в Хонолулу.

Франчайзингът е вид бизнес, при който франчайзодателят предоставя цялостното си ноу-хау и правото за ползване на неговата запазена марка върху производството на даден продукт или услуга на друга фирма, наречена франчайзополучател, срещу заплащане на франчайзингова такса и последващи роялти /процент от оборота/. Франчайзодателят трансферира натрупаното от него ноу-хау към франчайзополучателя посредством така наречения франчайзингов пакет, който съдържа над 15 отделни документа. Тези документи гарантират трансфера на бизнес концепцията и в крайна сметка успеха на франчайзополучателя.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.46 сек