Хармонизация на облагането с ДДС в ЕС

Вид: курсова работа
Прибавен: 2011-04-06
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 13 стр.
Университет: Великотърновски университет "Св. св. Кирил и Методий
Специалност: Публична администрация
Предмет: Публични финанси
Цена:
 (30 лв) 28.50 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.50 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (53KB)          Html format .Html (53KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

хармонизация, етапи, облагане, ДДС, ЕС, общност, ставка, Франция, Германия, Дания, Холандия, Люксембург, Белгия, Ирландия, история, директива, данъчно облагане, сделки, приходи, разходи,

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Данъкът върху добавената стойност има съществено значение за Общността, особено в условията на единен вътрешен пазар. Той има може би най-дълга история. Като понастоящем се разглежда като косвен данък върху потреблението на стоки и услуги, валиден за всички страни членки на ЕС. Платим е в страната на купувача. Представлява процент от крайната продажна цена, който е различен във всяка страна член, но не по – малък от 15% и по-голям от 25%. Реалният платец на ДДС е крайният потребител, а вносителят му в държавната хазна е регистрираното по ДДС лице. За улеснение на вътреобщностната търговия е създадена VIES система, чрез която може да се провери дали даденият търговец е регистрирано за целите на ДДС лице.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.46 сек