Косвени данъци

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-12-01
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 24 стр.
Университет: Стопанска академия "Д.А. Ценов" - гр. Свищов
Специалност: Счетоводство и контрол
Предмет: Счетоводство и контрол
Изтегли: Doc format .Doc (205KB)     Rar format .Rar (33KB)     Html format .Html (264KB)

Ключови думи и изрази:

косвени данъци, същност, функции, ДДС, въвеждане, принципи, цели, задачи, възстановяване, акциз, мита, данъчна система, финансова система, свободни безмитни зони

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Най-често данъците се делят на преки и косвени в зависимост от обекта на облагане. Когато данъците имат за свой обект на облагане имущества, богатства или доходи, те се считат за преки. Когато с тях се облага производството на стоки или оказването на услуги, респективно реализираните обороти от дадени стоки или оказани услуги, и данъците се калкулират в цените на стоките и услугите, те се считат за косвени.

Преките данъци облагат имущества, богатства, доходи, фактори на производството, но при неговото получаване или реализиране. Косвените данъци облагат дохода при неговото разходване за покупка на предмети за потребление и заплащане на услуги, в цените, на които те предварително са включени.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

Време за зареждане: 0.4 сек