Повишаване конкурентоспособността в хотелиерството.

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2005-04-30
Рейтинг:
3.6 1 2 3 4 5
(5 гласа)
Дължина: 109 стр.
Цена:
 (44 лв) 39.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 4.40 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (79KB)          Html format .Html (55KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

изследване на конкурентноспособността - съвременни методи за анализ, диамант на Потрът, ценообразуване, анализ на дейността на Комплекс “Златни Пясъци” и оценка на конкурентоспособността, перспективи и възможности за развитие на хотелиерството в България, иновации и хотелиерство.

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В България трябва да се правят постъпки за разширяване периметъра на бизнес услугите, предлагани от родните хотели и то не само от курортните комплекси, а и от градските. Аргументите – вече установилите бизнес в страната чуждестранни компании ще продължат да запълват част от базата, с приближаването на датата за приемане на страната в ЕС ще нараства и потокът от еврочиновници и на нови потенциални инвеститори, които ще посещават България, ще се увеличава броят пътувания с цел провеждане на международни прояви – семинари, конференции, съвещания и т.н.

От тази гледна точка в момента изграждането на градски бизнес хотели изглежда перспективна инвестиция, разбира се, стига обектът да може да извоюва позиции и да привлече клиенти. А характерното за бизнес пътниците е, че, от една страна, те са най-платежоспособните пътуващи, но, от друга, са и най-взискателните както по отношение на качеството на обслужването и на допълнителните услуги, така и към работната страна, която хотелът може да им осигури. Затова утвърдените международни хотелски вериги поддържат добра запълненост на базите, разчитайки основно на постоянните си клиенти. Така че в момента въпросът е по-скоро дали ще успеят българските хотели да намерят своите пазарни позиции, за да направят инвестицията успешна.

Ще се превърне ли България в действаща бизнес и туристическа дестинация? Ще запазят ли хоелите своите клиенти и ще успеят ли да спечелят нови гости? Отговорът засега и да. Поне очакванията на туристическият бранш са, че това ще се случи.

Главна теза на разработката е, че повишаването на конкурентоспособността в хотелиерството зависи от различни фактори, чието познаване е определящо за ефективното функциониране на една бизнес организация.

Основната цел е да се оцени конкурентоспособността на българските морски курортни комплекси. Обект на изследване е комплекс "Златни пясъци", а предмет конкурентоспособността му. От методологическа гл. точка са обхванати основните моменти при оценка на конкурентоспсобността.

Безспорно темата за конкурентоспособността на българския туризъм и в конкретния случай на хотелиерството е една от най-актуалните. Туристическите ресурси са основно предимство на страната ни на икономическата сцена не само на Балканите, но и в Европа. Правилната оценка на конкурентните условия е от първостепенно значение за повишаване ефективността в отрасъла и за предприемане на адекватни мерки за привличане на нови клиенти и заемане на по-добри пазарни позиции.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек