Анализ на проекта “Екозона за отдих и туризъм в Долна Баня”

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-12-16
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 10 стр.
Университет: Софийски университет "Св. Климент Охридски"
Специалност: Туризъм
Предмет: Разработване и управление на проекти
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (58KB)          Html format .Html (22KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

екозона за отдих, туризъм, матрица за планиране на проект, туристическо развитие, регионално развитие, туристопоток, маркетинг на дестинации, туристически продукт

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Проектът е подходящ, за да посрещне нуждите на местното население в община Долна Баня (6 000 души), както и на съседните общини. Но за да се запазят ползите е необходим и мониторинг след реализирането на проекта.

Често срещано явление е след осъществяването на проекта инициативата от страна на бенефициента рязко спада, с което спадат икономическите резултати и спира финансирането. За конкретния случай общината полага усилия и води продължителна рекламна кампания (макар и пасивна) за привличане на туристи.

Постоянното популяризиране на проекта продължава и отново – екипът от Туристическия информационен център към общината се занимава с разпространяване на рекламни материали, подава информация към медиите и местната общност, както и провежда инфо – срещи с целевите групи в региона.

Реализираният проект води до разширяване на предлагането и до разчупването на досегашния модел на предлагане на един масов продукт – ски туризъм. Работи се по включването на възстановителния екотуризъм, който може да се практикува през уикенда.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек