Мениджмънт на туризма чрез съвременни форми на сътрудничество в стопанско - икономическата дейност

Вид: казус
Прибавен: 2009-02-07
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 10 стр.
Университет: Нов Български Университет
Цена:
 (29 лв) 27.55 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.45 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (78KB)          Html format .Html (22KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

мениджмънт на туристическа фирма, международно сътрудничество, стратегии франчайзинг и All inclusive, икономическа ефективност, хотелиерство, форми на обслужване

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В последното десетилетие на ХХ и в началото на ХХІ век туристическият отрасъл в България бележи много бързо развитие, дори бум.

Този процес придоби отчасти стихиен характер, като масово и безразборно застрояване, съпътствано с унищожение на естествени природни ресурси, пренаселване на туристическите територии, снижаване на качеството на туристите посещаващи страната ни, снижаване на качеството на обслужване, отлив на професионални кадри от местната туристическа индустрия.

Държавата, по ред причини, не можа да отговори бързо и адекватно на нуждите на туристическия бранш чрез изработване на съвременно законодателство, което да регулира и контролира развитието на отрасъла, като същевременно да гарантира едно дългосрочно и устойчиво развитие на туризма и превръщането му не само в конкурентен на международния пазар отрасъл, но и във високодоходен бизнес.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.52 сек