Състояние, проблеми и перспективи в развитието на конгресен туризъм в България

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2009-05-18
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 83 стр.
Университет: Софийски университет "Св. Климент Охридски"
Специалност: Туризъм
Цена:
 (87 лв) 69.60 лв (нова цена)
  (Спестявате 17.40 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (259KB)          Html format .Html (65KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

конгресен туризъм, международен пазар, европейски пазар, туристически бранш, алтернативни форми на туризъм, покупателна способност, туристопоток, потребност от туризъм, устойчиво развитие на туризма

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Целта на настоящата разработка е разкриване потенциала на конгресния туризъм като алтернативен продукт и подчертаване на актуалността му в динамичното развитие на туристическия бранш в България. Неговото икономическо, обществено - политическо и културно значение непрекъснато нараства с глобализацията на пазара.

Показател за икономическото значение на конгресния туризъм са бързите темпове на развитието му по света. Международната конгресна дейност представлява източник за реализиране на приходи за страната - домакин, създава заетост на работната ръка, удължава периода на експлоатация на материално-техническата база на туризма, стимулира изграждането на модерна инфраструктура. Следва да се подчертае, че средните дневни приходи от един участник в международна проява са значително по-високи, отколкото от един обикновен турист.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек