България на Балканите и в Европа. Същност и значение на културно - познавателния туризъм. Характеристики и особености.

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-12-02
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 20 стр.
Университет: Нов български университет
Специалност: Финанси
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (122KB)          Html format .Html (113KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

културно – познавателен туризъм, характеристики, особености, културно-историческо наследство, защитени територии, ЮНЕП, европейска интеграция, държавна политика, туристическа дестинация, ИКОМОС, ЮНЕСКО

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

През последните пет години туризмът в България е най-бързо развиващият се отрасъл. Едновременно с това сме свидетели и на вълна от местни и регионални инициативи за развитие на селския туризъм, възникнали в рамките на природозащитни дейности, или за предлагане на пазара на местни традиции, обичаи и култура.

Укрепването на движението за опазване на природата и за развитие на селския туризъм е съвсем естествено в периода на преход към пазарна икономика. И двете тенденции са израз на загрижеността за опазване на околната среда и на културно-историческото наследство. Опазването на природата, на културното наследство и запазване на селския бит и култура са свързани помежду си и се нуждаят един от друг, за да постигат успешно целите си.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек