Анализ на състоянието на СПА туризма и възможности за развитието му в България

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2010-10-26
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 91 стр.
Университет: УНСС
Специалност: Туризъм
Цена:
 (100 лв) 80.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 20.00 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (169KB)          Html format .Html (143KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

СПА туризъм, възможности, развитие, състояние, проблеми, перспективи, екотуризъм, селски туризъм, рекреационен туризъм, балнеологически куророти ЕС, маркетинг, пазарен анализ, оценка, стратегия, позициониране, реклама, ПР, туристически продукт, Черноморие

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Думата, чието значение е Suns per aqua или „здраве чрез вода”, а в по-нов директен превод „минерален извор”, в наши дни носи съвсем друга семантика, особено, когато тя се свързва със съвременния начин на отдих и възстановяване.

България СПА се бърка в повечето случаи с балнеология, като макар, че двете понятия се преплитат и застъпват частично основната разлика е във факта, че в СПА отиват здрави хора, които да се отърсят от стреса на ежедневието и да се възстановят бързо и пълноценно, докато генералната идея на балнеологията е лечение на определени заболявания. Самите СПА се разделят на различни под категории, но за всички са валидни следните крайъгълни камъни: регенериране на тялото и духа, здравословно хранене, релаксация, възстановителни процедури, козметика и разкрасяване.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.49 сек