Избор на стратегия и подходи за промяна в образователната система и в науката

Вид: казус
Прибавен: 2008-11-20
Рейтинг:
3 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 6 стр.
Университет: Нов Български Университет
Предмет: Управление на промените и фирмената култура
Цена:
15 лв
 
Пълно резюме: RTF format .Rtf (64KB)          Html format .Html (23KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

стратегии за промяна, българска образователна система, наука, ефективност на труда, квалификация, мониторинг, образователна среда, учебен процес

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Промените в образованието са наложителни. Те трябва да започнат и да се правят цялостно, а не на парче, защото в противен случай ефектът е нулев.

Промените трябва да започнат днес и сега като се реформира системата на всички нива и области. Реформата трябва да започне отгоре и отдолу. Отгоре да се реформира административното уреждане и контролиране на процесите.

Да се пишат стратегии от хора, които са участвали в учебния процес и имат ясна представа какво трябва да се промени.

Да се пишат цялостни програми, а не на парче. Всяка специалност да има програма разработена от екип от хора, които са подбрани от различни региони на страната и са наясно с практиката на работата. Не набързо сформирани екипи от специалисти – приятели да разработват програми валидни за всички.

Промените да засегнат на първо място закриване на паралелки и специалности в училищата, в които фигурират ученици по дневници, но ги няма в час.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.53 сек