Теория на вземане на потребителско решение

Вид: курсова работа
Прибавен: 2009-03-20
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 15 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (67KB)          Html format .Html (29KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

видове решения, организационни решения, функции на управление, интуитивни, логически и рационални решения, диагностика на проблем, избор на решение, определяне и оценка на алтернативите, избор на алтернатива

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Вземането на решения е най-важното нещо, което прави един ръководител. Както способността да комуникира, така и способността да взема решения, представлява умение, което се развива и усъвършенства с опита и възрастта. Всеки човек взема на ден десетки решения, а през целия си живот - хиляди и хиляди решения.

Решението представлява избор на алтернатива. Решение е изборът сутрин човек с какво да се облече, какво да закуси, в коя организация да работи или с кого да се задоми. В менюто за обяд могат да фигурират двадесет наименования, в университета - 50 специалности. Но всички ежедневни решения хората вземат без много да се замислят. Когато става дума къде да започнем работа и в кой квартал да си купим жилище, решаваме след много сериозно обмисляне в продължение на дни и месеци, а понякога и години. Вземането на решения в управлението представлява далеч по-систематизиран процес. Вземането на решения в частния живот касае само отделния индивид или няколко свързани с него други персони. Докато мениджърът прави избор не само за себе си, но и за организацията и други работници. Ръководителите, които стоят на върха на йерархията в голяма организация, вземат решения за изразходване на милиони левове. И което е по-важно, такива решения оказват силно влияние върху живота на много хора. А някои управленски решения буквално изменят хода на историята. Пример за такова е решението на президента Труман за употреба на атомната бомба.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек