Анализ на риска при бедствия и аварии

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2011-02-03
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 24 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Специалност: Финанси
Цена:
 (40 лв) 38.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 2.00 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (174KB)          Html format .Html (107KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

риск, бедствия, аварии, анализ, същност, видове, методи за въздействие върху риска, безрисков еквивалент, превенция, подготовка, реагиране, възстановяване, контрол, резултати

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Бедствието е всяко природно явление като земетресение, наводнение, свличане на земни пластове, бури, снежни виелици, лавини, специфични пожари, продължителни суши и епидемии. Характер на бедствие имат радиационното, химическото и бактериологичното заразяване, когато са причинени жертви и тежки материални щети на собствеността или са застрашени здравето и живота на населението.

Горските пожари са сериозен екологичен, социален, икономически и стопански проблем. До края на 80-те години на миналия век основните статистически показатели, характеризиращи измеренията на горските пожари, говорят за относително постоянен размер на проблема. Данните от последното десетилетие обаче, разкриват драстична промяна в пожарната обстановка в горите – броят на пожарите и средната площ на един пожар са нараснали 6 пъти, а опожарената площ и процентът от залесената площ, изгарящ средногодишно – 35 пъти. Увеличението не е в пунктове, а в десетки пъти.

В следствие на драстичното влошаване на пожароопасната ситуация в горите на България през последното десетилетие на миналия век, тя вече е почти съпоставима с тази в райони и страни, където горските пожари са естествено и исторически обусловено явление.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек