Анализ на политиката при бедствия и аварии

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2011-02-03
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 37 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Специалност: Финанси
Цена:
 (50 лв) 45.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 5.00 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (236KB)          Html format .Html (118KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

политика, бедствия, аварии, анализ на риска, носители на риска, дефиниции, методи за въздействие върху риска, вземане на решения, контрол, коригиране, наводняеми зони, заливаеми зони, наводнения, водосбор, водозадържане, подход, цели, обмен на експертен опит, ЕС

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Целта на проекта е анализ на риска от наводнения. "Бедствието" според научната терминология е всяко природно явление като земетресение, наводнение, свличане на земни пластове, бури, снежни виелици, лавини, специфични пожари, продължителни суши и епидемии. Характер на бедствие имат радиационното, химическото и бактериологичното заразяване, когато са причинени жертви и тежки материални щети на собствеността или са застрашени здравето и живота на населението.

Министерството на държавната политика при бедствия и аварии осъществява дейностите по защита на населението при бедствия. Министерството на държавната политика при бедствия и аварии обединява съществуващите ведомства, ангажирани с превенцията, реагирането, управлението и възстановяването при кризи.

Основно, защитата е при следните случаи:
- Защита при земетресения.
- Защита при наводнения.
- Защита при свлачища.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек