Мониторинг и аварийно-възстановителни работи при пожари

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2008-06-29
Рейтинг:
3 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 16 стр.
Предмет: Защита на населението от бедствия, аварии и катастрофи
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (99KB)          Html format .Html (35KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

класификация на пожарите, единна спасителна система, космическо разузнаване – спътникови снимки за ранно предупреждаване, пожар в горски съобщества, Център за мониторинг и информация към ЕС, аварийно-възстановителни работи, СНАВР

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В Европа и страната има природни и производствени рискови фактори, които засягат сигурността на хората, производствата, собствеността и обуславят необходимост от надеждна защита на населението и инфраструктурата, чрез извършване на превантивна дейност и конкретни практически действия за недопускане, а при наличие на бедствия и намаляване на загубите от тях и отрицателното им влияние.
Това се обуславя от факта, че за територията на република България са характерни природни явления, като наводнения, земетресения, суша, свлачища, горски и други пожари, снежни бури, огнища на зарази и други.

За ликвидиране на последствията от тях се използва АСТ и специално обучен за работа с нея личен състав, както и специална организация на използването и.

Факторите, оказващи влияние върху сигурността и развитието на кризи в региона са от различно естество и са: политически; икономически; военни; териториални; етнически; религиозни; природни и други. Те са свързани с възможности за проявление на потенциални опасности, които съществуват в обществото и природата и намират проявление при осъществяване на взаимодействие в сферата на двете системи. От тук произлиза и необходимостта човешкия фактор да балансира, организира и управлява процеса на това взаимодействие в областите и сферите, където това е възможно.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.42 сек