Земетресения

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-06-21
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 24 стр.
Университет: Национален Военен Университет “Васил Левски”
Предмет: Управление на кризи
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (159KB)          Html format .Html (34KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

кризи и бедствия, земетресение, поражения при земетресение, спасителни дейности, инженерно осигуряване, химическо осигуряване, противопожарно осигуряване, обществен ред, медицинско осигуряване, първа долекарска помощ, транспортно осигуряване, поведение при земетресение

Частично (кратко) резюме на темата

Земетресението е природно явление, породено от внезапното и бързо разрушаване на част от земната кора. Съпроводено е с появата на сеизмични вълни, пораждащи трептения в земните пластове и повърхност. Настъпва като следствие от натрупване на напрежение и деформации в земната кора. Областта на разрушенията се нарича огнище на земетресението. Началната точка, намираща се под земята в огнището, се нарича хипоцентър. Проекцията на хипоцентъра на земната повърхност се нарича епицентър. Земетресенията се изучават от сеизмологията. По своя произход земетресенията се делят на тектонски и вулканични. По дълбочина на хипоцентъра се делят на плитки (до 100 км), междинни (100-300 км) и дълбоки земетресения (300-700 км). Най разрушителни са плитките тектонски земетресения. Земетресението е естествено възникнало колебателно движение, което предизвиква разтърсване на земната кора, изразяващо се в нарушаване на непрекъснатостта на земните пластове. То е природно бедствие, което не може да бъде предотвратено и предсказано. Неговата продължителност не е голяма, но последствията са тежки. Киноцентърът или фокусът на земетресението е точката в зоната, в която започва процесът на разрушаване. Точката на повърхността на земята, непосредствено над киноцентъра, се нарича епицентър или това е проекцията на киноцентъра върху земята.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек