Земетресения

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-06-21
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 24 стр.
Университет: Национален Военен Университет “Васил Левски”
Предмет: Управление на кризи
Цена:
 (37 лв) 35.15 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.85 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (159KB)          Html format .Html (34KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

кризи и бедствия, земетресение, поражения при земетресение, спасителни дейности, инженерно осигуряване, химическо осигуряване, противопожарно осигуряване, обществен ред, медицинско осигуряване, първа долекарска помощ, транспортно осигуряване, поведение при земетресение

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Земетресението е природно явление, породено от внезапното и бързо разрушаване на част от земната кора. Съпроводено е с появата на сеизмични вълни, пораждащи трептения в земните пластове и повърхност. Настъпва като следствие от натрупване на напрежение и деформации в земната кора. Областта на разрушенията се нарича огнище на земетресението. Началната точка, намираща се под земята в огнището, се нарича хипоцентър. Проекцията на хипоцентъра на земната повърхност се нарича епицентър. Земетресенията се изучават от сеизмологията. По своя произход земетресенията се делят на тектонски и вулканични. По дълбочина на хипоцентъра се делят на плитки (до 100 км), междинни (100-300 км) и дълбоки земетресения (300-700 км). Най разрушителни са плитките тектонски земетресения. Земетресението е естествено възникнало колебателно движение, което предизвиква разтърсване на земната кора, изразяващо се в нарушаване на непрекъснатостта на земните пластове. То е природно бедствие, което не може да бъде предотвратено и предсказано. Неговата продължителност не е голяма, но последствията са тежки. Киноцентърът или фокусът на земетресението е точката в зоната, в която започва процесът на разрушаване. Точката на повърхността на земята, непосредствено над киноцентъра, се нарича епицентър или това е проекцията на киноцентъра върху земята.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.48 сек