Действия при управление на кризи

Вид: курсова работа
Прибавен: 2008-05-23
Рейтинг:
4.3333 1 2 3 4 5
(3 гласа)
Дължина: 18 стр.
Университет: Национален военен университет “Васил Левски”
Специалност: Национална сигурност
Предмет: Управление на кризи
Цена:
 (35 лв) 33.25 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.75 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (65KB)          Html format .Html (41KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

действия при управление на кризи, форми и методи за действие при кризисни ситуации, външно- и вътрешнополитически кризи, организиране и провеждане на специални и неотложни аварийно-възстановителни работи (СНАВР), видове осигурявания

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Управлението на кризи става все по-наукоемко и сложно, тъй като се увеличават обемът на информация и изискванията към по-универсална изследователска подготовка на лидера и екипа по управлението на кризи. В тази подготовка се включват изобретателството, използването на различни открития, нови начини, подходи и методи. Определящо е и умението да се прилагат такива качества на мисълта и познанието като широкообхватност, логическа последователност, системност, пълнота самокритичност, бързина при проверката на решенията и ефективност на знанията и опита, точно и своевременно взаимодействие с други организации, специалисти, съвършена адаптивност към повишените изисквания за издръжливост и работа в екстремални условия.

Целта на управлението на криза е да се постави еволюцията на кризисния процес под контрол. Системата на информация, необходима за познавателното управление, осигурява данни за обстановката, възможни решения и варианти на избор за действия, които трябва да се предприемат. Извършва се координация на разузнавателната дейност и се координира подготовката за взаимодействие при разрешаването и задълбочаването на кризата.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек