Мениджъри – класификация, характеристики и функции. Управленски стилове. Профил и развитие на "Пътстрой 92" АД София

Вид: курсова работа
Прибавен: 2011-02-06
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 18 стр.
Предмет: Стратегически мениджмънт
Цена:
 (40 лв) 38.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 2.00 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (144KB)          Html format .Html (31KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

Видове мениджъри, класификация на мениджърите, мениджърски умения и роли, дилеми в мениджмънта, управленски умения, функции на мениджърите, управленски стилове, Пътстрой 92 АД София, организационна структура, производствена структура, стратегически позиции на пазара, възможност за стратегическо развитие, Йозев Шумпетер

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Управление може да се характеризира като процес на непрекъснато интегриране на ресурсите и задачите за постигане на определени организационни цели.

През 1916 г. Анри Файол издига функционалния подход в мениджмънта и издига тезата, че всички мениджъри изпълняват сходни дейности, независимо от равнището на което се намират, дейността с която се занимават и организацията в която работят.

По своята същност управлението е процес на въздействие на управляващата система върху управляваната. Това въздействие се базира на определени принципи, използва определени методи и се реализира чрез своите функции.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек