Усъвършенстване на логистичната система на фирма „Нови мебели България” ЕООД

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2012-07-09
Рейтинг:
0 1 2 3 4 5
(0 гласа)
Дължина: 93 стр.
Университет: УНСС
Специалност: Стопанска логистика
Предмет: Стопанска логистика
Цена:
 (100 лв) 80.00 лв (нова цена)
  (Спестявате 20.00 лв, 20%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (351KB)          Html format .Html (264KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

логистика, логистична система, Нови мебели България, снабдяване, производство, дистрибуция, транспорт, съхранение, запаси, заявки, опаковане, стоки, информационни потоци, сделки, АВС анализ, клиенти, конкуренти

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Логистичните процеси пряко или косвено влияят на почти всички сфери в живота на човека. Немного области в бизнеса влияят на стандарта на живот, както логистиката, но като потребители ние обикновено обръщаме внимание на логистиката само когато в тази сфера възникнат проблеми. Ролята на логистика в нашия живот е съществена, но бива оценена единствено при възникването на проблеми.

Логистиката е сравнително ново научно направление и научна практика. Определението на логистиката като научно направление търпи непрекъснато развитие.Едно от най-популярните и широко достъпни определения дава Съвета по управление на логистиката в САЩ:

„Логистиката е процес на планиране, осъществяване и контрол на ефективното и ефикасно придвижване и съхраняване на суровините, материалите, полуфабрикатите и готовата продукция и свързаната с това информация, от мястото на зараждането до мястото на потребление с цел удовлетворяване изискванията на клиентите.”

Показаното определение обхваща потоците от товари и тяхното съхранение, услуги и информация и нейното съхранение, както в секторите на производството, така и в обслужването. Видовете производствен бизнес включват всички топове компании, които имат разнообразна продукция – автомобили, компютри, козметични продукти, самолетни продукти, храни и т.н. В сектора на обслужването също има различни организации като представителни учреждения, правителствени учреждения, болници, банки, университети, различни търговски структури.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.47 сек