Оптимизиране на логистичните разходи в дистрибуционната система на фирма „Сектрон” ООД – Пловдив

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2008-12-29
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 68 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (55.5 лв) 49.95 лв (нова цена)
  (Спестявате 5.55 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (158KB)          Html format .Html (52KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

обхват и значение на логистиката, логистична система, структура на логистичните разходи, дистрибуция, дистрибуционни канали, оптимизиране на логистичните разходи

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Логистиката се разглежда като метод на координация на дейностите в съвременните условия. Тя предоставя на ръководството на фирмата научно обосновани методи за повишаване производителността на труда, като основната цел е постигане на високо ниво на обслужване на клиентите при минимални общи разходи.

Логистиката е изградена на основата на общосистемния подход. Тя разглежда отделните компоненти на логистичната система и сложните взаимовръзки като цяло, и в рамките на системата, като ги оптимизира и синхронизира.

Логистиката включва интеграцията на информация, транспорт, запаси, складове, манипулиране, опаковане и др. Всяка една от тези функционални области предлага разнообразие от организационни структури и дейности. Ето защо в множеството фирми, специалистите по логистика са измежду най-търсените висши управленски кадри.
Концепцията за логистичното управление е приложима за редица дейности, както от обществения, така и от частния сектор.

Прилагането на логистичния подход в управлението трябва да бъде основна задача за фирмите, чието бъдеще е несигурно и имат нужда от силна „оздравителна” програма.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек