Оптимизиране на логистичните разходи в дистрибуционната система на фирма „Сектрон” ООД – Пловдив

Вид: дипломна работа
Прибавен: 2008-12-29
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 68 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (55.5 лв) 49.95 лв (нова цена)
  (Спестявате 5.55 лв, 10%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (158KB)          Html format .Html (52KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

обхват и значение на логистиката, логистична система, структура на логистичните разходи, дистрибуция, дистрибуционни канали, оптимизиране на логистичните разходи

Частично (кратко) резюме на темата

Логистиката се разглежда като метод на координация на дейностите в съвременните условия. Тя предоставя на ръководството на фирмата научно обосновани методи за повишаване производителността на труда, като основната цел е постигане на високо ниво на обслужване на клиентите при минимални общи разходи.

Логистиката е изградена на основата на общосистемния подход. Тя разглежда отделните компоненти на логистичната система и сложните взаимовръзки като цяло, и в рамките на системата, като ги оптимизира и синхронизира.

Логистиката включва интеграцията на информация, транспорт, запаси, складове, манипулиране, опаковане и др. Всяка една от тези функционални области предлага разнообразие от организационни структури и дейности. Ето защо в множеството фирми, специалистите по логистика са измежду най-търсените висши управленски кадри.
Концепцията за логистичното управление е приложима за редица дейности, както от обществения, така и от частния сектор.

Прилагането на логистичния подход в управлението трябва да бъде основна задача за фирмите, чието бъдеще е несигурно и имат нужда от силна „оздравителна” програма.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек