Необходимост от регулативна политика на държавата в областта на конкуренцията

Вид: курсова работа
Прибавен: 2010-12-01
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 26 стр.
Университет: Икономически университет - гр. Варна
Специалност: Финанси
Предмет: Финанси
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (79KB)          Html format .Html (57KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

регулаторна политика, необходимост, държава, конкуренция, иновационно развитие, конкурентоспособност, конкурентна среда, национална регулаторна система, МСП

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Проблемите свързани с повишаване на конкурентоспособността на българската икономика са особено актуални сега, когато пълноправното членство на България в ЕС е почти факт.

Повишаването на конкурентоспособността е основна цел и приоритет на страните от Европейския съюз.

Въпросът за конкурентността е от изключително важно значение и в сферата на частния бизнес. На настоящият етап ефективното усвояване на определената част от предприсъединителните фондове създава предпоставка за подобряване на конюнктурата на българския пазар, както и за увеличаване на относителния дял на частния сектор в брутния вътрешен продукт на страната.

Актуалността на темата се поражда от факта, че българските предприятия са поставени в неравностойно положение, от една страна, да се конкурират с несравнимо по-големите по обем и активи западни компании и, от друга, поради липсата на инвестиции, за да съхранят капацитета си, са принудени да работят при неизгодни условия.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек