Азиатско - тихоокеански регион

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-03-30
Рейтинг:
3.2 1 2 3 4 5
(5 гласа)
Дължина: 23 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Специалност: Геоикономика
Предмет: Геоикономика
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (93KB)          Html format .Html (33KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

Азиатско – тихоокеански регион – демографски особености, икономика, територия, население, ресурси, индустрия, производство, Япония, Нова Зеландия, агломерации

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Азия е най-големият континент на Земята. Има уникални демографски, икономически и културно - политически особености. На нея се падат 33% от световната територия,62% от населението на Земята и 33% от световния брутен вътрешен продукт. В Азия се зараждат най-древните цивилизации в света.

Регионът има голям природно - ресурсен потенциал. Значителни са запасите от горива и рудни полезни изкопаеми. Благоприятни за развитието на енергетиката и земеделието са хидроклиматичните условия.

Токио, столицата на Япония, е разположен в равнината Канто (Югоизточен Хоншу) при Токийския залив. Той е един от най-големите градове в света, според някои вече най-големият, главен финансово - промишлен център на страната(1/5 от БВП).Силно развити са машиностроенето, леката, текстилната, полиграфическата, химическата и хранително-вкусовата промишленост.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 1.26 сек