Невербалното поведение на Франклин Делано Рузвелт като човек и политик

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2008-05-14
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(2 гласа)
Дължина: 14 стр.
Университет: УНСС
Специалност: Политология
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (34KB)          Html format .Html (23KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

Франклин Делано Рузвелт, речите на Рузвелт, президент, външна политика, биография

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Според съвременниците Рузвелт бил ужасно аристократичен. Считало се, че е високомерен. Вестниците обикновено го публикували само с една негова снимка – с цилиндър, пенсне и кисела, презрителна гримаса.

В действителност изразът на прекалено самоуверен политикан прикривал израза на честолюбивия, уязвим и срамежлив млад човек. Той искрено понякога отклонявал поканата да произнесе реч, позовавайки се на неумението си да говори пред хората. Той бил прекалено настойчив по отношение на дреболиите в словестните двубои в Сената.

Политическият образ по време на двегодишното му участие в Сената остава неопределен. Той се изказва в подкрепа на правото на глас на жените, борил се е за доставяне на по-качествено мляко за децата в бедните семейства, бил против ограниченията на работната седмица за младежите.

1912 г. е забележителна с първото изказване на Рузвелт с политико-философски характер, в което се опитал да обясни причините за широкото недоволство и за разцвета на радикалните идеи в Америка. Той отбелязал, че „конкуренцията е полезна само до определен момент. Сега ние трябва да се стремим към сътрудничество, което започва оттам, където свършва конкуренцията”. Франклин съзнателно избягвал социалистически термини, затова предпочел да нарече сътрудничеството – “по-скоро борба за оцеляване на обществото, отколкото за свобода на личността”. С такава галантна терминология той представил конфликта между монополите и народа.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.39 сек