“Пролетта на народите”- революционната вълна в Европа 1848 - 1849 година

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-03-24
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 14 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Цена:
 (31 лв) 29.45 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.55 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (49KB)          Html format .Html (22KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

Европа – революция 1848 – 1849, социално - икономически промени, народ, политика, идеи, движения, власт, закони, реформи

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

В средата на XIX в. Европа се оказва разтърсена от различни по мащаб и характер революции, които засягат почти целия континент с изключение на Англия, Русия и Османската империя.

Политическите промени във Франция в края на 40-те години на XIX в. са предшествани от криза, която най-напред засяга хранителните продукти и заплашва страната от глад.

Втората половина на 40-те години се характеризира с изостряне на борбата срещу старата феодална - абсолютистична власт в италианските княжества. Разширява се и обхватът на национално - освободителното движение -от либералното дворянство до революционните градски низини.

Общият революционен подем в Европа не отминава и Унгария. Истински революционни прояви стават на 11 и 12 март, когато се поставя искането за политически и социално-икономически реформи.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Сходни търсения:

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 1.65 сек