Германската външна политика след края на Студената война

Вид: реферат / доклад
Прибавен: 2009-03-28
Рейтинг:
5 1 2 3 4 5
(1 гласа)
Дължина: 10 стр.
Университет: Университет за национално и световно стопанство
Предмет: Международни отношения
Цена:
 (29 лв) 27.55 лв (нова цена)
  (Спестявате 1.45 лв, 5%)
Пълно резюме: RTF format .Rtf (47KB)          Html format .Html (17KB)

(От пълното резюме ще добиете по-добра представа за засегнатите проблеми в разработката)

Ключови думи и изрази:

германска външна политика, Студената война, Германия като търговска държава, Германия в политиката на сигурност, Германия като фактор за намаляване на напрежението и интеграционният двигател на Европа

реклама реклама
Частично (кратко) резюме на темата

Обединението на Германия в единна суверенна държава провъзгласено на 3 октомври 1990 г., краят на Студената война, разпадането на Съветския съюз и възникването на нови държави в Централна и Източна Европа са фактори, които променят съществено рамковите условия за германската външна политика. Според немски специалисти, Западната връзка на външната политика на старата Федерална република и новото геополитическо положение на Обединена Германия са могли да станат източник на нови напрежения и конфликти. Ето защо веднага след обединението управляващият немски елит смята, че спешно трябва да се постави въпросът за новите германски интереси и цели във външната политика. От друга страна се взима предвид, че успешната западна връзка на Федералното правителство в годините на Студената война са довели до доверие към германската външна политика, която е поставила основите на една съвършено нова и ценна традиция за външната политика на Федералната република.

Пълен преглед ...

Внимание: Всички материали са за лично ползване и с помощна цел. Helpos.com не носи отговорност при опит за плагиатство. Авторството на текстовите материали принадлежи на техните автори!

  • Автори печелете пари

реклама
Време за зареждане: 0.38 сек